Laskiaispulla on tullut Suomeen 1700-luvulla mistäs muualtakaan kuin Ruotsista. Alunperin täytteenä oli nimenomaan mantelimassaa, mutta myöhemmin Suomessa alettiin tehdä laskiaispullia myös hillotäytteellä. Täytteiden paremmuudesta voi kiistellä ikuisesti, mutta itse olen tottunut syömään laskiaspullani kermavaahdolla ja hillolla. Kumpi on sinun suosikkisi?

Joskus olen meittinyt miksi Suomessa ei tarjota turisteille laskiaispullia tai Runebergin torttuja niiden sesongin ulkopuolella? Näitä perinneherkkuja ei nimittäin ihan kaikki ole maistaneet. Minikokoinen laskiaispulla voisi olla suomalainen vastine vaikkapa tuulihatulle! Tällä kertaa käytin täytteenä pakastimesta löytämiäni herukoita.

Tsekkaa resepti Alexin blogista!