Festivaaleilla kävijät saavat kokea lakritsia monella eri tavalla: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. Maistellen, oppien lisää lakritsista ja löytäen uusia suosikkeja.

Vuonna 2014 järjestettiin ensimmäiset Lakritsifestivaalit Suomessa. Festivaalit kestivät yhden päivän. Kävijöitä oli kuitenkin huimat 1500, joten festivaali pidennettiin seuraavana vuonna kahden päivän tapahtumaksi. Hyvä niin, sillä viime vuonna tapahtuma keräsi 3500 lakritsin ystävää. Ilmapiiri on ollut molempina vuosina ihanan lakritsainen ja tunnelma mitä mahtavin. Myös tänä syksynä Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit aikoo valloittaa Helsingin Wanhan Sataman lakritsin tuoksuilla ja mauilla!

Festivaalien taustahahmona puuhaa Tuija Räsänen, joka on järjestänyt Tukholman Lakritsifestivaalit vuodesta 2009. Hän on yksi Ruotsin kyvykkäimpiä lakritsin asiantuntijoita. 

Käy fiilistelemässä festareita odotellessa lakritsireseptejä!