Kun helsinkiläinen Simo Pietarinen ei ole harjoittelemassa maajoukkueen kanssa, hänet voi todennäköisimmin tavata Ravintola Brondan keittiössä, jossa hän joko tekee töitä tai kehittää omia reseptejään.

  – Yritän tulla vähän aikaisemmin töihin ja lähteä vähän myöhemmin, että jäisi aikaa myös omien juttujen kokeilemiselle, hän kertoo.

 Hänen toimenkuvansa on sama sekä töissä että maajoukkueessa: Pietarinen vastaa erilaisista jälkiruuista. Parasta kokin työssä hänen mielestään on monipuolisuus: yksikään päivä ei ole samanlainen.

 Pietarinen on ala-asteelta saakka tiennyt haluavansa kokiksi. Hän päätyi mukaan kokkileijoniin keväällä 2015. Aloite jäsenyydestä tuli joukkueen kapteenilta, Kristian Vuojärveltä, joka on Pietarisen vanha kollega ravintola Luomosta.

 – Pidän paljon kilpailemisesta. Olen ollut kolmesti vuoden kokissa mukana. Kansainvälisissä tapahtumissa oppii myös tuntemaan uusia kokkeja.

 Tulevaisuudeltaan Pietarinen toivoo jotain muuta kuin palkkatyötä muiden paikoissa.

 – Joskus olisi hienoa perustaa oma ravintola.