Salosta kotoisin oleva Pakola työskentelee freelancerina. Käytännössä se tarkoittaa, että hänen työtehtäviinsä kuuluu esimerkiksi kokin töitä tilaisuuksissa ja ravintoloissa, reseptien suunnittelua sekä tuotepromootiota. Työskenteleminen vapaana kokkina sopii Pakolan tämän hetkiseen tilanteeseen paremmin kuin hyvin.

 – Se, etten ole sidottu tiettyyn aikaan ja paikkaan, helpottaa paljon maajoukkueen kanssa harjoittelua, hän kertoo.

 Kokkileijoniin hän päätyi mukaan vanhan esimiehensä, ravintola Olon perustajan Pekka Terävän suosituksesta. Terävä on itsekin toiminut kokkimaajoukkueessa 1990-luvulla. Ennen vapaaksi kokiksi ryhtymistä Pakola on ehtinyt työskennellä useissa ravintoloissa, kuten Olossa, Emossa ja Brödissä.

 Ideoita uusiin resepteihin hän etsii tällä hetkellä yhdistelemällä kauan sitten kirjoitettujen keittokirjojen oppeja nykyaikaisiin menetelmiin.

 – Mulla on tällä hetkellä käytössä 1900-luvun alun keittokirjoja, jotka ovat olleet aikaisemmin olleet käytössä sekä isoäidilläni että äidilläni.

 Tulevaisuudessa nuori kokki toivoo pääsevänsä työskentelemään ulkomaille. Nyt kokkimaajoukkueessa toimiminen sitoo hänet Suomeen. Erityisesti Pakolaa kiinnostavat Ruotsi sekä vanhat ruokamaat, kuten Italia ja Ranska.