Salosta Tampereelle päätynyt Jarkko Pulkkinen kokkaa työajalla belgialaista ruokaa Auguste Escoffier –ravintolassa. Vapaa-ajalla kokkimaajoukkueessa hänen vastuualueenaan on valmistella syksyn 2016 olympialaisia varten kolmen ruokalajin vegetaarinen menu.

Kun Pulkkinen kertoo perhetaustastaan, ei tunnu mitenkään ihmeelliseltä, että mies on päätynyt käyttämään niin intensiivisesti aikaa ruuanlaiton parissa.

– Myös äiti ja isoveli sekä isä työskentelevät ravintola-alalla, joten kokin ura oli minulle luonteva vaihtoehto, hän kertoo.

– Parasta kokin työssä on, ettei yksikään päivä ole samanlainen. Tässä pääsee myös kehittämään uutta ja luomaan nautintoja muille ihmisille.

Pulkkinen päätyi mukaan kokkileijoniin vuonna 2012 ja on nauttinut suuresti tähän aistisesta maajoukkueurastaan.

– Treenaaminen on ollut antoisaa ja opettavaista. Hyviä koulutuksia ja mielenkiintoisia ihmisiä

– Maajoukkueessa on loistava yhteishenki. Joukkue on hitsaantunut kolmessa vuodessa hienosti yhteen. On hienoa viedä suomalaista ruokakulttuuria maailmalle. 

Joskus tulevaisuudessa kokkileijonien varakapteeni haaveilee avaavansa oman ravintolan.

–Se olisi pieni ja intiimi paikka, jossa ruokalista vaihtuisi tiheästi sesonkien mukaan. Keskiössä olisivat tuoreet raaka-aineet