Kokkileijonien kuopus uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

 Kun 20-vuotias Emeliina Papinniemi sai lokakuussa 2016 puhelinsoiton joukkueen johtaja Tapio Laineelta, ensimmäinen reaktio oli järkytys.

 – Puhelu meni ihan ohi. En ymmärtänyt, miksi kondiittori halutaan kokkimaajoukkueeseen, Papinniemi kertoo.

 Soittoa seurasi haastattelu ja yhdet harjoitukset maajoukkueen kanssa. Niiden jälkeen hänestä tuli kokkileijonien kuopus.

 – Valinta tuntui epätodelliselta. Mietin, miksi kokkimaajoukkueeseen halutaan näin nuori ja kokematon tyyppi. On ollut suuri kunnia päästä mukaan joukkoon, Papinniemi kertoo.

 Papinniemi on opiskellut Lappeenrannassa leipuri-kondiittoriksi ja asuu nykyään Turussa, johon muutti työn perässä. Hän arkensa kuluu tällä hetkellä Mbakery-leipomosta, jossa Papinniemen toimenkuvaan kuuluu muun muassa leivosten koristelu.

 – Parasta työssä on, kun saa ilahduttaa asiakkaita tekemällä käsillä jotain kaunista ja hyvänmakuista, hän kertoo.

 Kokemusta ammatillisesta kilpailusta, ja sellaisen voittamisesta, Papinniemelle on ehtinyt jo kertyä. Nuori kondiittori voitti Taitajien Taitaja –kilpailun vuonna 2015.

 Tulevaisuudeltaan Papinniemi toivoo menestystä uralla ja omaa kotia, jossa on leipomiseen täydelliset kivitasot keittiössä. Entä, mitä joukkueen kuopus ajattelee, maajoukkueelle käyvän syksyn olympialaisissa?

 – Eiköhän me voiteta, Papinniemi arvioi.

 

Teksti: Tomi Eklund