Suoraan maailmalta kokkileijonien treenisaliin. Aki Kinnunen kehittää taitojaan matkailemalla.

Vielä muutama vuosi sitten Aki Kinnunen työskenteli Australian Brisbanessa kokkina. Hänen työnantajansa oli laadukas bistro, jonka keittiötä Kinnunen kuvaa kulttuurien sulatusuuniksi.

Pesti loppui kuitenkin lyhyeen, kun Kinnunen sai tiedon mahdollisuudesta työskennellä kokkimaajoukkueessa. Hän päätti palata Suomeen, vaikka paikka joukkueessa ei ollut vielä varma.

Paluu kotimaahan kannatti ja nyt mies pitää huolta kokkimaajoukkueen kylmästä pöydästä sekä työskentelee samalla joukkueen sponsorien ja PR:n parissa.

 – Parasta on, kun saa tehdä töitä kolmentoista erittäin saman mielisen ja lahjakkaan ihmisen kanssa, Kinnunen pohtii.

 Aina harjoittelu kokkimaajoukkueessa ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista, vaan Kinnunen kuvaa kokemusta myös haastavaksi.

 – Jotkut asiat ovat niin pienestä kiinni. Annosten pitää olla täydellisiä, eikä täydellisyys ole koskaan helppoa. Palkitsevinta on onnistuminen.

 Kinnunen on kotoisin pienestä Rengon kylästä Hämeenlinnan lähistöltä ja asuu nyt Paraisilla. Vapaa-aika kuluu ulkona syödessä, punttisalilla ja leffoja katsellen. Ravintola-alalle mies tiesi lähtevänsä jo pikkupoikana.

 – Mulla lukee toisen luokan äidinkielen vihkossa, että minusta tulee leipuri, koska tykkään paistaa lettuja ja syödä pullaa, hän kertoo.

 

Teksti: Tomi Eklund