Miten päädyit kokkimaajoukkueeseen?

Maajoukkue oli haaveena jo ammattikoulussa. Olin 2012 työssäoppimassa silloisella joukkueen jäsenellä Erik Mansikalla, Logomossa. Ja silloin jo mietin että olisi siistiä itsekin päästä joskus joukkueeseen.

Millaisin odotuksin lähdit mukaan?

Lähdin mukaan korkein odotuksin. Toivon oppivani paljon uutta.

Mikä merkitys sinulle on sillä, että olet mukana joukkueessa?

Joukkueeseen kuuluminen merkitsee paljon. On hienoa päästä mukaan edustamaan Suomea ja viemään suomalaista ruokakulttuuria maailmalle! Ja ennen kaikkea tykkään kilpailla.

Miltä joukkueen kokoonpano vaikuttaa? Mitä se antaa odottaa?

Joukkueen kokoonpano vaikuttaa loistavalta. Osaamista löytyy laidasta laitaan ja ryhmähenki on erinomainen. Odotan, että tällä joukkueella tullaan menestymään!

Biography - Matias Haapsaari

Syntymävuosi: 1995

Perhesuhteet: Äiti, isäpuoli, kaksi pikkuveljeä, isä ja avovaimo

Työkokemus: Ravintolalaiva Cindy, Tiirikkala, E. Ekblom

Kilpailukokemus: Vuoden kokki 2017 -semifinalisti, Paras Suomalainen juustojälkiruoka 2015 -kilpailu 3. sija

Vahvuudet: sopeutuvaisuus, visuaalisuus

Esikuvat: Jo kouluajoilta esikuvani on ollut Erik Mansikka. Sekä tietysti Cindyn ajoilta Pasi Kuronen.

Mitä ruokaa teet mielelläsi: pataruokia, etenkin lempiruokaani stroganoffia.

Harrastus: Autot ja valokuvaus

Työpaikka: Ravintola Göran


Matiaksen ruuanlaittovinkki: käytä aina vaakaa ja punnitse raaka-aineet

Mikä kokkimaajoukkue?

Suomen kokkimaajoukkue ry on Suomen kansallinen joukkue, joka edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa

Kokkimaajoukkue edustaa Suomea mm. neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Seuraava The Culinary Olympics -mittelö järjestetään Saksan Erfurtissa vuonna 2020. Kokkileijonat valmistautuvat kilpailuihin harjoittelemalla jatkuvasti eri osa-alueita parhaiden mahdollisten valmentajien ohjauksessa. He toimivat samalla koko ruokamaa Suomen suurlähettiläinä. Seuraa joukkueen edesottamuksia www.ctof.fi