Helsingin maamerkkeihin kuuluvalle ravintola Kappelille on myönnetty Chaine de Rotisseurs-kilpi. Ravintolajohtaja Santeri Uusitalolle ja keittiömestari Tapio Kyllöselle luovutettiin Paistinkääntäjien käädyt huhtikuussa.

Ravintolalle myönnetty Paistinkääntäjät ry:n Chaine de Rotisseurs -kilpi on järjestön korkein tunnustus. Se on merkki ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

– Tärkeimmät syyt Kappelin kilpeen olivat ruuan laatu ja tasapaino, jotka olivat kaikilla testikerroilla yhtä hyvät. Myös palvelu oli sujuvaa kaikilla testikerroilla, ja ruokien ja juomien yhteensovittaminen onnistui hienosti, Helsingin Rotisseurien vouti eli puheenjohtaja Jyrki Tarvonen valaisee.

Kilven saajaksi ehdolla olevaa ravintolaa testataan 3-5 kertaa. Yleensä ensimmäisestä kerrasta kerrotaan ravintolalle. Sen jälkeen 2-4 henkilön testiryhmät toimivat ”incognito.”

Kilpi on kuin syntymäpäivälahja 150-vuotista taivaltaan juhlivalle Kappelille. 

– Juhlavuosi ei vaikuttanut tulokseen, testit tehtiin osittain jo viime vuoden puolella. Mutta onhan meillä sitten toinenkin hyvä syy onnitella Kappelia, Tarvonen toteaa.

Suomessa on yli 70 kilpiravintolaa. Helsinkiläisravintoloista ennen Kappelia kilvet on myönnetty Graniittilinnalle, Helsingin Pörssiklubille, Lappi Ravintolalle, Kulosaaren Casinolle, Lehtovaaralle, NJK:lle, Pörssille, Savoylle, Sipulille ja Svenska Klubbenille.