Tässä kielet solmuun saava Runebergin torttusten resepti J.L. Runebergin päivän kunniaksi!

RUNEBERGIN TORTTUSET

Tarvitset:

200g voita

2dl sokeria

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoja

2dl korppujauhoja

2dl mantelijauhoja

1tl leivinjauhetta

1 appelsiinin kuori raastettuna ja muutama lusikka mehua tai karvasmantelilikööriä

suolaa

Valmista näin:

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen munat hyvin vatkaten. Yhdistä loput ainekset ja lisää taikinaan. Nostele taikina sekaisin varovasti nostellen.

Voitele metalliset timbaalit ja kaada taikinaa noin puoleen väliin muotteja, ettei taikina pursua yli paiston aikana. Paista 180-asteessa noin 20-30min riippuen torttujen koosta.

Tästä taikinasta syntyy noin 6 isoa torttua, mutta jos teet muffinsivuokiin pieniä leivoksia, niin ehkä tästä saisi parikymmentäkin. Viimeistele jäähtyneet tortut vadelmahillolla sekä rommi-sokeriliemellä.