Viking Linen uudistetun joulupöydän suunnittelija on ahvenanmaalainen, kahdesti Vuoden Kokki -tittelillä palkittu Michael Björklund. 

Punaisten laivojen ruokavuosi huipentuu 18.11. – 26.12.2016, kun tarjolle katetaan herkuista notkuvat joulupöydät. Tämän vuoden joulupöytä koostuu klassisten herkkujen ja makujen lisäksi suomalaisista, ruotsalaisista ja ahvenanmaalaisista joulupöydän erikoisuuksista.

Ahvenanmaalla Kastelholman linnan naapurissa Smakbyn-ravintolaa isännöivä Michael kattaa tänä vuonna Punaisten laivojen joulupöydän antimet.

–   Ensiluokkaiset raaka-aineet ovat minulle hyvän ruuan lähtökohta. Arvostan myös puhtaita, selkeitä makuja ja sesonkiruokaa. Viking Linen joulumenussa on tarjolla niin klassikoita, uusia makuelämyksiä naapurista kuin hyppysellinen uutta, Björklund kuvailee.

Viking Linen joulupöydän kruunaa itseoikeutetusti kinkku, jota ryyditetään Björklundin ohjeen mukaan valmistetulla sinapilla. Tärkeässä roolissa ovat myös eri alueiden kalaherkut savu- ja lipeäkaloineen ja silleineen. Joulun makeat herkut löytyvät jälkiruokapöydästä, josta löytyy houkutuksia jokaiseen makuun