Monipuolisempi ravintolatarjonta, aitoja palmuja Espanjasta, live-konsertteja ja enemmän pinta-alaa. Näin kuvailee Hernesaaren Rannan kesää paikan isäntä Sedu Koskinen. Hernesaaren Ranta saavutti suuren suosion viime kesänä ja 150 000 kävijämäärä ylittyi sateisesta alkukesästä huolimatta jo parin kesäkuukauden aikana. Tulevana kesänä Hernesaaren Ranta tulee kasvamaan lähes nelinkertaiseksi ja sen myötä tapahtuma- ja palvelutarjontakin laajenee. 

Alueen laajennuksen myötä asiakaspaikkojen määrä nousee tuhannesta neljään tuhanteen ja kävijämäärän odotetaan tuplaantuvan. 

Uudesta alueen laajennusosasta löytyy uusia ravintolakontteja, esiintymislava, auringonottopaikkoja ja nurmialuetta erilaisia aktiviteetteja varten. Hernesaaren Rannassa tulee kesällä 2016 toimimaan yhteensä 13 ruokabrändiä. - Periaatteenamme on, että ruokatarjonnan on oltava laadukasta ja edullista Street Foodia. Uskon, että monipuolisesta tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotain, Koskinen toteaa. 

Konttisauna ja huippuartistien live-keikkoja

Laiturille avataan myös konttisauna, josta voi löylyjen lomassa ihastella merimaisemia. Tapahtumatarjontakin kasvaa kapasiteetin myötä. HSR Live tarjoaa torstaisin live-keikkoja ja kesän esiintyjäkaartissa on Eppu Normaalin, Anna Puun, Anssi Kelan ja Olavi Uusivirran kaltaisia huippunimiä. - Pyrimme tarjoamaan viihdyttäviä keikkoja kaikenikäisille. Olemme myös halunneet kunnioittaa alueen lähistöllä asuvia asukkaita, joten live-iltoina keikat päättyvät klo 22.00. Viikottaisiin tapahtumiin kuuluvat myös juhlakansaa keskiviikkoisin viihdyttävät St. Tropez-illat sekä heinäkuussa alkavat sunnuntain Yacht Clubit. 

Kausi alkaa vapusta

Myös vappu ja juhannus saavat ansaitsemansa huomion tapahtumakalenterissa. - Vappuaattona vietetään Hernesaaren Rannan avajaisia, joten tänä vuonna on syytä tuplajuhliin. 

Juhannuksena alueella järjestetään kolmipäiväiset karkelot perinteisessä juhannusmökki-hengessä. Kesäkauden päättävät venetsialaiset, jotka keräsivät viime vuonna Hernesaaren Rantaan noin 5000 kävijää. Viihteen ohella tärkeä näkökulma paikan kasvuun on myös työllistäminen. - Hernesaaren Rantaan tullaan palkkaamaan reilusti yli sata kesätyöntekijää, joista moni on uraansa aloittelevia nuoria. 

Palmut palaavat Helsinkiin

Hernesaaren Ranta tuo myös aidot palmut takaisin Helsinkiin lähes sadan vuoden tauon jälkeen. - Moni ei välttämättä tiedä, että Esplanadilla oli 1900-luvun alussa aitoja palmupuita. Palmut ovat siis helsinkiläinen perinne, jota Hernesaaren Ranta nyt jatkaa. Palmujen lisäksi katseita kääntää takuulla myös raakapurjelaiva Gerda, Koskinen lupailee. 

Hernesaaren Rannan kesän 2016 ruokabrändit: 

Hanko Sushi, Thai Papaya, Pizzarium, Street Gastro, Robert’s Coffee, Piece ‘n’ Love Pizza, A lá Minute by Kaksi Kanaa, Cone’s, Colorado, Magnum & Dallmayr, Riipisen Riistaravintola, Daya ja Super Bowl.

Teksti: Mia Heiskanen