Ravintoloitsijakaksikko Ville Relanderin ja Richard McCormickin vastuualue kasvaa, kun Royal Ravintolat perustaa heidän kanssaan uuden Hawaii-ravintolaryhmittymän. The Cock ja Holiday -ravintoloiden lisäksi Sandro-ravintolat liittyvät uuteen ravintolaperheeseen yrityskaupalla ja kesällä mukaan tulee Iso Roobertinkadulle avautuva kasvisravintola. 

Ennen ravintoloitsijauraansa Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa vetänyt Ville Relander ja ruokavaikuttaja Richard McCormick saivat kaksi vuotta sitten Royal Ravintoloilta tehtäväksi luoda Helsingin Kasarmitorille uudenlainen ravintola. The Cock ja sittemmin Katajanokan Holiday Bar ovat molemmat onnistuneet tehtävässään muuttaa aiemmin uneliaat tilat eläväisiksi kaupunkiravintoloiksi. Nyt perustettava Hawaii-ravintolaryhmä ja Sandro-ravintoloiden osto ammentavat Relanderin ja McCormickin visiosta kehittää Helsingin ravintolakulttuuria.

Helsingissä on potentiaalia

- Olemme voineet toteuttaa visioitamme ja luoda sellaisia ravintoloita, joihin itse uskomme. Helsingillä on valtavasti potentiaalia nousta kansainvälisesti halutuksi ruokakaupunkikohteeksi ja Hawaii-ravintolaryhmä antaa meille mahdollisuuden tukea tätä tavoitetta, ravintoloitsija Ville Relander kertoo.

Ravintolan oma luonne on tärkeää

Syksyyn mennessä Hawaii-ravintoloihin kuuluu vähintään seitsemän ravintolaa. Ravintolamäärän kasvusta huolimatta Sandroistakaan ei muovata ketjua, vaan kullakin yksiköllä on jatkossakin oma luonteensa ja kustomoitu menunsa, sillä Relanderille ja McCormickille on tärkeää, että jokainen heidän operoimansa ravintola on uniikki, persoonallinen kokonaisuus.

- Luotsaamamme ravintolat tulevat aina olemaan avoimen monikulttuurisia. Erilaisten taustojen ja näkemysten vuorovaikutus varmistaa meille jatkuvan mahdollisuuden oppia uutta sekä makujen, että yleisen fiiliksen osalta. Sama värikkyys näkyy myös ruoassamme, Mc Cormick toteaa.

Royal Ravintolat Oy:lle Relanderin ja McCormickin osaamiseen keskittyvän Hawaii-ravintolaryhmän perustaminen on luonnollista kehitystä.

- Helsingin ravintolakulttuuri elää vahvaa kukoistuskautta ja uuden sukupolven rohkeat yrittäjät ja ravintoloitsijat ovat tämän kehityksen etujoukoissa, Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström toteaa.