Ihanan rapeat blinit ovat keskitalven herkku, joita nautitaan useimmiten ravintolassa. Säväytä kotiväki tai ystävät ja valmista blinit itse tällä huippukokki Michael Björklundin reseptillä.

Blinit

3 dl maitoa

1 hiivapala (50 g)

3 dl tattarijauhoja

1 dl vehnäjauhoja

3 munaa

100 g voita

hyppysellinen suolaa

Perinteisiä lisukkeita:

mäti tai kaviaari

ranskankerma

hienonnettu sipili

sitruuna

Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon, kaada lämmin maito sen päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää molemmat jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa suola ja keltuaiset taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

Sulata voi. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt voi ja valkuaisvaahto taikinan joukkoon. Paista blinipannulla keskilämmöllä. Käännä blinejä ja paista ne myös toiselta puolelta.

Tarjoile blinit välittömästi mädin tai kaviaarin, ranskankerman, hienonnetun sipulin ja sitruunan kanssa.

Micken vinkki: Voit hyvin antaa blinitaikinan kohota yön yli. Siinä tapauksessa sulatettu voi ja valkuaisvaahto sekoitetaan taikinan joukkoon vasta juuri ennen paistamista.

Kokeile blinin lisukkeena myös uudenlaisia virityksiä, kuten Micken Rapuseosta

4 dl keitettyjä ravunpyrstöjä

1/2 dl hienonnettua tilliä

1 dl majoneesia

1 rkl tuorejuustoa

suolaa ja pippuria

Kaada ravunpyrstöjen keittoliemi pois ja paloittele pyrstöt karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita hienonnettu tilli, majoneesi ja tuorejuusto keskenään kulhossa. Lisää ravunpyrstöt. Mausta suolalla ja pippurilla.

Micken vinkki: Lisää rapuseoksen mausteeksi hieman hienonnettua sipulia. Tällöin seos tulee tarjoilla välittömästi. Ilman sipulia seos säilyy jääkaapissa noin viikon.

Lähde: Michael Björklund, Micken Kalaherkut