Esplanadin klassikkoravintola Aino on ehtinyt teini-ikään ja juhlii tänä keväänä 15-vuotista taivaltaan! Luvassa on juhlavuoden menu, jota tarjoillaan huhtikuun loppuun saakka.

Menun starttaa omaperäinen keittiön tervehdys: graaviporolla yhteen sidottu syötävä villiyrttikimppu mikroyrteillä. Muutoinkin luonnonyrtit ja riista seuraavat läpi menun. Hienouden viimeistelee mustikkatartalet, talon omalla kuohuviini & metsämansikkajäätelöllä.

Helmi vaihtui Ainoon

Ainon uusi keittiömestari Jiri Rönkä on vaikuttanut ennen Ainoa ravintola Helmessä.

- Suomen luonnosta löytyy upeita, voimakkaan makuisia raaka-aineita, kuten mesijuuri, kuusenkerkkä ja poronjäkälä. Kaikkia voi maanomistajan luvalla kerätä ja säilöä myöhempää käyttöä varten, Rönkä tietää kertoa.

Aino saa jälleen kesäksi uuden sesonkioluen. Bryggerin panimomestarit työstävät parasta-aikaa kesäisen makuista uutuustuotetta, joka tulee myyntiin terassikaudeksi.

Teksti: Clarissa Jäärni