Siirry pääsisältöön

W30 – uusin helmi Kristian Vuojärven ravintolaryppäässä

Mistä tulee W30 nimi?

Vastaus liittyy sijaintiin ja historiaan – ravintola nimittäin sijaitsee historiallisessa Wuorio-talossa, osoitteessa Unioninkatu 30. Ravintola suorastaan huokuu aitoutta ja alkuperäisyyttä, ja sisustuksessa on mielestäni onnistuttu erittäin hyvin. Salin pyöreiden pöytien viereistä seinää koristelee upeat sesongin mukaan vaihtuvat taulut.

WUORION TALON TARINA ALKAA JO VUODESTA 1831. Alunperin asuinkäyttöön rakennettu talo heräsi todella henkiin koristemaalaaja Salomo Wuorion toimeenpaneman ja arkkitehti Herman Geselliuksen toteuttaman modernisoinnin myötä. 1913 valmistuneen remontin jälkeen rakennuksen nimeksi vakiintui Wuorion liikepalatsi. Salomo Wuorion oma tapetti- ja mattoliike toimi rakennuksessa lähes 70 vuotta. 1930-luvulta lähtien liikepalatsin alakerrassa sijaitsi myös englantilaiseleganssistaan tunnettu The English Tearoom.

Mestareiden työntekoa voi ihailla avokeittiöstä

Ne jotka tietävät kuka Kristian Vuojärvi on, tuntevat myös hänen pitkän taipaleensa Kokkimaajoukkueen vetäjänä. Nyttemmin Kristian on jättänyt vetovastuun seuraavalle mestarille, mutta tyyli tavoitella koko ajan parempaa on jäänyt. Lisäksi keittiötä pyörittää kokkimaajoukkueen entiset jäsenet. Näiden herrojen upeaa työskentelyä pääsee seuraamaan avokeittiössä.

Ranskalais-skandinaavinen tyyli suomalaisella otteella

No, minkälainen itse ruoka sitten oli? Paljon yksityiskohtia, tarkoin valittuja raaka-aineita sekä loppuun asti mietitty ja pieteetillä valmistettu menu. Ranskalaisella tyylillä valikoidut ainekset, kotimaiset puitteet huomioiden. Itse olin täysin ällikällä lyöty jälkiruoasta. Itse en ole mikään jälkiruokien suuri ystävä, ja jos pitäisi valita kaksi ruokalajia, niin valintani olisi alku- ja pääruoka, jälkiruoka on mielestäni vaan kiva lisä illalliselle, mutta ei pakollinen sellainen. W30-ravintolassa jälkkäriä ei kannata skipata. Ne olivat aivan käsittämättömän upeita luomuksia! Kun maistoi ensimmäisen lusikallisen, niin toivoi ettei annos ikinä loppuisi.

Upeita drinkkejä ja tarkoin mietitty musiikki

Keskeltä salia löytyy myös baaritiski, jonka ääreen on sijoitettu baarituoleja. Illan aikana paikalle saapuu yksinään syöviä ihmisiä, luontevasti baaritiskille asettuen, drinkkiä siemaillen. Baaritiskille voi nimittäin myös tilata menun, ja tämä onkin suosittu walk in-asiakkaille, koska baaritiskin tuolit eivät ole etukäteen varattavissa.

Katselen myös mielenkiinnolla drinkkien miksausta, josta selkeästi näkee että työn touhussa on miksologi tai pitkän linjan ravintolataituri.

Musiikkiin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Musiikki nimittäin on suunniteltu niin, että ilta pikkuhiljaa rakentuu, äänitaso voimistuu ja huomaatkin loppu-illasta, että pöydän alla jalka jo vipattaa ja mieli halajaa jatkaa iltaa.

Kaiken kaikkiaan onnistunut ilta, ja W30 saa Toptaste-leiman ja lämpimän suosituksen.

Hintataso on fine dining-luokkaa, kolmen ruokalajin menun hinta on 3 rkl 54€, 5 rkl 74€, 7 rkl 94€.

Arjen luksusta kampanja voimassa maaliskuun loppuun

Nyt on harvinaislaatuinen mahdollisuus päästä maistelemaan W30 herkkumenua hieman edullisemmin. Menun hinta kun varaat pöydän arki-illalle (etu voimassa maaliskuun loppuun) – huom! Vain etukäteen varattuna ti-to hinnat:

  • 3 rkl 44€ (normaalisti 54)
  • 5 rkl 64€ talo tarjoaa lasin talon kuohuviiniä (normaalisti menu 74 € lasi talon kuohuviiniä 10 € yhteensä 84€)
  • 7 rkl 84€ talo tarjoaa lasin talon shampanjaa (normaalisti menu 94 € lasi talon shampanja 15 € Yhteensä 109€ )

Lue lisää W30 ravintolasta täältä.

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös