Siirry pääsisältöön

Vessel Bistro & Burger luottaa laatuun ja ruoan lyhyeen hiilijalanjälkeen

Vessel Bistro tarjoaa helposti lähestyttävää fine diningia kohtuulliseen hintaan. Olennainen osa kokonaisuutta ovat myös sunnuntain teemoitetut brunssit. Burger tuo maukkaita elämyksiä rennolla otteella.

Bistron menu vaihtuu sesonkien mukaan, mutta jokaisen illan tähti on ”yllätysmenu”, jonka valitsee valtaosa asiakkaista. Viiden ruokalajin yllätysmenun sisältö vaihtelee jopa päivittäin. – Menu on sananmukaisesti yllätys, sillä kokonaisuuden suunnitteluun ja rakentamiseen keittiömme pistää kaiken osaamisensa ja kekseliäisyytensä, ravintolapäällikkö Maria Brummer kertoo.

Yllätysmenu on osoitus ravintolan vastuullisuudesta ja hiilijalanjälkeä keventävästä ajattelusta. Hävikkiä ei synny käytännössä lainkaan, kun raaka-aineet käytetään mahdollisimman tarkkaan hyödyksi. – Voimme tuoda asiakkaillemme maistettaviksi erikoisia herkkuja, joita emme voi tarjota joko hankalan saatavuuden tai kausiluonteisuuden vuoksi ilta-menussamme, Brummer perustelee.

Vessel Bistron keittiö on osa sisustusta ja ruoanvalmistus tapahtuu asiakkaiden silmien alla. Keittiö käy jatkuvaa vuoropuhelua sekä salin henkilökunnan että asiakkaiden kanssa. Palautteen antaminen on luontaista ja helppoa.

Vessel Burger on löytänyt oman asiakaskuntansa lähiseudun asukkaista. Rennon burgeriravintolan ylpeys on puuhiiligrilli, joka antaa tulisten hiilien maun pihveihin.

Ruokaisia annoksia voi tilata myös kotiin. – Henkilökuntamme työskentelee molemmissa ravintoloissa eri päivinä. Näin saamme hyvän tuntuman koko asiakaskuntaamme ja tulemme tutuiksi lähiseudun ihmisille, Brummer sanoo.

Vessel Bistro & Burger toimivat rinnakkain, mutta erillään toisistaan. Itse rakennus henkii ympäristöajattelua. Ravintolat toimivat palkintoja keränneen Vihreistä vihrein -mallitalon alakerrassa katutasossa. Ekologisuus on näkyvä ja olennainen osa koko Vesselin toiminta-ajatusta.

Vesselin ravintolapäällikkö Maria Brummer. Kuva: Heikki Kähkönen.

Teksti: Heikki Kähkönen

Lue myös