d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras ravintola – 2021 äänestys

1. Kappeli

Ravintola Kappelin tekee Espan puiston kauneus, lasiverannan avaruus, rakennuksen arvokas olemus ja moderni keittiö. Kappelin vetovoimalla on pitkät perinteet ja Eino Leinon kantapöytä on edelleenkin omalla paikallaan. 

Ruokalistan pohjana on tarjota perinteistä ruokaa parhaista raaka-aineista. Tarjolla on uusia makuja klassikoita kuitenkaan unohtamatta.

Kappeli on suljettu remontin vuoksi, mutta aukeaa jälleen toukokuussa 2022!

  • Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki

2. Pippurimylly

Pippurimyllyssä luotetaan korkea­laatuisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin. Näistä lähtökohdista kokkimme loihtivat lautasille maku­nautintoja, joita ei turhaan kutsuta klassikko­annoksiksi.

Perhe­ravintolan maukkaat pihvit ja pizzat ovat olleet osa turkulaisten arkea ja juhlaa jo vuosi­kymmenten ajan. Meillä nautit palkitusta ruoasta nostalgisen konstailemat­tomassa miljöössä.

Tervetuloa lounaalle, päivälliselle tai illalliselle – yksin, kaksin tai isommalla porukalla!

  • Stålarminkatu 2, Turku

3. Juttutupa

Elämänmakuinen Juttutupa on Helsingin vanhimpia ravintoloita. Sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1884 asti. Juttutupa, eli Juttis on auki joka päivä ja kaikki ovat tervetulleita. Juttiksen oluttupamaisen lämmin tunnelma on samaan aikaan boheemi, perinteinen sekä henkii rentoa ja kiireetöntä menoa.

Mutkattomuus, ihmisläheisyys, elävä musiikki ja konstailematon ruoka ovat Juttutupaan olennaisesti kuuluvia juttuja. Siellä viihdytään hyvässä seurassa ja rehdin ruoan parissa, useimmiten pitkään.

  • Säästöpankinranta 6, Helsinki

4. Popino

Popinossa tarjoamme maukasta, konstailematonta ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä vankkaa palvelua. Ravintola on toiminut vuodesta 1988 ja kasvattanut suosiotaan vuosittain. Meidät tunnetaan ainutlaatuisista pizzoistamme ja laajasta à la carte listastamme.

  • Linnankatu 6,  Hämeenlinna

5. Kaskis

Ravintola Kaskis avattiin Turun Kaskenkadulle vuonna 2014. Jo muutamassa vuodessa Kaskis ansaitsi paikkansa Suomen arvostetuimpien ruokaravintoloiden joukossa ja siitä kehkeytyi instituutio, jonka tyyliä ei vuosien varrella ole sidottu mihinkään tiettyyn genreen.

Vuonna 2016 Kaskis luopui à la carte -listasta ja siirtyi tarjoilemaan ainoastaan menuja. Korkean käsityöasteen ravintolassa tarjotaan sitä, mikä milloinkin tuntuu ja maistuu parhaalta – ennen kaikkea raaka-aineet ja sesongit huomioiden.

  • Kaskenkatu 6 A, Turku

6. Ravintola Näsinneula

Tampereen kattojen yläpuolella, 124 metrin korkeudessa sijaitsevan Ravintola Näsinneulan ruokalista päivittyy vuodenaikojen mukaan. Näsijärven ravut, kotimaiset sienet, marjat, juurekset, riista, lähipuutarhojen sato sekä kalat ympäröivistä vesistöistä. 

Näkymät Näsi- ja Pyhäjärvelle sekä Tampereen keskustaan ovat ikimuistoiset ja kruunaavat makuelämyksen. 

  • Laiturikatu 1, Tampere

7. Tiiliholvi

Kunnianhimoinen ja innovatiivinen keittiötiimimme Pietari Parkkosen johdolla valmistaa klassista ranskalaista ruokaa modernilla, pohjoismaisella vivahteella. Kauden laadukkaimmat raaka-aineet jalostuvat joka kerta herkulliseksi makujen ilotulitukseksi – pelkästään ajatuskin tuo veden kielelle. Loistava ja tarkkaan harkittu viinivalikoimamme täydentää unohtumatonta makuelämystä.

  • Kauppakatu 10, Tampere

8. Isä Camillo

Ravintola Isä Camillon ruoka on tehty kolmelle gastronomiselle sesongille. Syksyllä herkutellaan kauden sienillä, juureksilla ja kalalla. Talvella kaikki lämpimät ja syvät maut saavat pääroolin. Myös viinit hehkuvat täyteläisyyttä. Keväällä ruokalista paitsi kevenee, myös vihreys ja grilli saavat suuremman roolin. Viinit kuplivat kesässä ja rosevinit nostetaan pöytään.

Isä Camillon ruoka on mutkatonta ja maukasta. Keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja korkealuokkaisia raaka-aineita. Jokaisessa annoksessa maistuu kokin ammattitaito. Ruokaa tehdään ja vieraita palvellaan sydämellä, tunteella ja taidolla!

  • Kauppakatu 25-27, Kuopio

9. Pöllöwaari

Koe ravintola Pöllöwaarin ainutlaatuiset menut ja makumatkat. Sesonkeja noudattelevat menumme uusiutuvat täysin kahden kuukauden välein. Vihreä menu on aina vegaaninen kokonaisuus. Täydennämme niin juhlat kuin ravintolakokemuksen huomioivalla ja asiantuntevalla palvelulla. Me teemme elämän nautinnollisimmista hetkistä merkityksellisiä!

Hotelli Yöpuu on nautinnollinen kulttuurimatka, 26:lla eri huoneteemalla ja huomioivalla palvelulla. Yöpymisen kruunaa yön yli haudutettu ohrapuuro tai kokin munakas, maukkaan buffetpöydän antimien kera. Upea spa-henkinen saunamme ja persoonallinen viinibaarimme ovat valmiina nostamaan kokemuksesi uudelle tasolle.

  • Yliopistonkatu 23, Jyväskylä

10. Shelter

Ravintola Shelter on palvellut vuodesta 2016 Helsingin Kanavarannassa, makasiinirakennuksessa. Me Shelterissä luotamme käsityöhön, vahvaan yhdessä tekemiseen ja aitoon, kohtaavaan asiakaspalveluun.

Shelterin ruoassa maistuvat aina sesongin maut ja keittiön tavoitteena on tuoda jokaiseen annokseen jotakin uutta. Shelterin keittiössä on vuosien aikana syntynyt rakastettuja klassikoita kaupungin parhaaksi kehutuista leivistä ylistettyyn tartariin, grillattuihin annoksiin ja suussa sulaviin jälkiruokiin. Valmistamme kaiken suurella sydämellä ja intohimolla.

  • Kanavaranta 7, Helsinki

Lue myös