Siirry pääsisältöön

Suomen paras kylpylä – 2021 äänestys

Kansikuva: Haikon Kartano

1. Järvisydän

Järvikylpylässämme koet uudenlaisen suomalaisen järvihyvinvointikokemuksen, sillä kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja.

Kylpylässämme on 6 saunaa: uppotukkisauna, Hamami, Höyrysauna, Infrapunasauna, Kivisauna ja Maisemasauna (talvella suljettu). Kylpylässämme on 5 allasta. Kaikkien sisäaltaidemme veden lämpötila on +31 celsiusastetta. Maltillinen veden lämpötila on tärkeä osa kylpylämme ekologisuutta. Ulkoaltaissa virtaa lämmittämätön Saimaan järvivesi. 

  • Porosalmentie 313, Rantasalmi

2. Naantali Spa & Hotel

Kylpylän tunnelmallinen allasosasto antaa hyvää oloa niin keholle kuin mielelle. Pulahda poreisiin ja irrottaudu arjesta. Nauti perinteisen, suomalaisen saunan lempeistä löylyistä tai istahda rentouttavaan, aromaattiseen höyrysaunaan.

Kylpylän tunnelmallisella allasosastolla on useampi paikka pulikointiin: lämmin ja perinteinen poreallas, roomalainen allas tunnelmallisen turkoosin tähtikupolin alla, ympäri vuoden lämmin ulkoallas merimaisemissa, virkistysallas, jossa hierovat vesisuihkut ja omatoiminen virtuaalivesiliikunta ja terapia-allas.

  • Matkailijantie 2, Naantali

3. Flamingo Spa

Kuva: Flamingo Spa

Flamingo Spa on monipuolinen kylpylä keskellä pääkaupunkiseutua. Flamingo Spa Kylpylästä löytyy koko perheen vesipuisto, aikuisten kylpylä hemmotteluhoitoineen, kauneushoitola Flamingo Day Spa sekä lasten sisäleikkipuisto Naurusaari. Flamingo Spasta löytyy parhaat elämykset niin laatuaikaan lasten kanssa kuin ihanaan hemmotteluun aikuistenkin kesken. Tavoitteletpa sitten hyvää oloa, hyvinvointia tai viihteellisyyttä – Flamingossa pääset kokemaan nämä kaikki, saman katon alta.

  • Tasetie 8, Vantaa

4. Holiday Club Caribia

Kuva: Holiday Club Caribia

Turun keskustan tuntumassa sijaitseva Holiday Club Caribia kätkee sisäänsä kylpylän, jossa viihtyy koko perhe. Kahdeksasta erilaisesta altaasta löytyy vaihtoehto kuntoilusta, vesileikeistä ja rentoutumisesta nauttiville uimareille. Erilaiset saunat, allasravintola ja Harmony Spa hoitoineen tekevät kylpyläpäivästä erityisen.

  • Kongressikuja 1, Turku

5. Imatran Kylpylä

Kuva: Imatran Kylpylä

LOISTAVA LOMAKOHDE PERHEILLE, PARISKUNNILLE JA KUNTOILIJOILLE.

Rentoudu, liiku ja viihdy yhdessä Saimaan seudun suosituimmista lomakohteista. Suuren kylpylän monet altaat ja erinomaiset palvelut sekä lähiympäristön luonto tekevät Imatran kylpylästä loistavan lomakohteen etenkin perheille, pariskunnille, kuntoilijoille ja luonnonystäville.

  • Purjekuja 2, Imatra

6. Holiday Club Katinkulta

Kuva: Holiday Club Katinkulta

Vuokatissa, Nuasjärven rannalla, sijaitsee kylpylähotelli Holiday Club Katinkulta. Trooppisen kylpylän +32 ⁰C:n lämmössä, altaiden poreissa ja uusitussa saunamaailmassa viihtyy leikiten. Kun luolasauna ja elämyssuihkut herättävät mielenkiinnon, pitää rauhallinen hyvinvointiosasto Harmony Spa hyvänä hemmottelevin vartalo- ja kasvohoidoin.

  • Katinkullantie 15, Vuokatti

7. Holiday Club Saimaa

Kuva: Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaan tunnelmallinen Cirque de Saimaa -kylpylä leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylä tarjoaa virkistäviä elämyksiä koko perheelle värikkäine vesisuihkuineen. Saunamaailma taas vie löylyistä nauttivan erilaisten saunojen, kuten suolasaunan ja hirsisaunan, tarjoamien kokemusten äärellä.

  • Rauhanrinne 1, Rauha

8. Haikon Kartano

Kylpylän altaat ja saunat on suunniteltu hemmotteluun ja rentoutumiseen. Anna poreiden rentouttaa, kokeile kylmäkaivon tai kuuma-altaan virkistävää vettä! Saunapolulla koet perinteiset saunat sekä infrapunasaunan, aromisaunan ja höyrysaunan. 

  • Haikkoontie 114, Porvoo 

9. Peurunka Kylpylä & Day Spa

Kylpylässämme voit liikkua aktiivisesti tai ottaa rennosti. Hae huikeista liukumäistä vauhtia vesiriemuihin. Kiipeä 14 metrin korkeuteen ja laske hauska 130 m pitkä vesiliukumäki. Kylpylässämme on myös 40 m pitkä liukumäki sekä lasten altaan pienempi liukumäki. 

Rauhallisempaa menoa kaipaaville on porealtaita, jokiallas, kylmäallas, hemmotteluallas, lasten allas ja Baby Bungee -allas pienimmille lapsille. Nauti perinteisen saunan löylyjen lisäksi höyry- tai infrapunasaunan lämmöstä. Kylpylän tilaussaunassa rentoudut rauhassa omassa seurueessasi.

  • Peurungantie 85, Laukaa

10. Scandic Eden Nokia

Kuva Scandic Eden Nokia

Scandic Eden Nokia on oiva valinta, kun tahdot rentoutua monipuolisten kylpylä- ja ravintolapalveluiden ääressä. Raikas ilme, trooppisen lämmin 1500m2 kylpyläosasto jossa on vesiliukumäkiä niin hurjille kuin pienemmillekin vesipedoille, aaltoallas, porealtaita, paljon erilaisia hierovia pisteitä sekä ulkoallas.

  • Paratiisikatu 2, Nokia

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Katso myös viime vuoden Paras kylpylä -listaus.

Lue myös