Siirry pääsisältöön

Suomen paras kasvisravintola

1. Junk y Vegan

Kuva: Junk Y Vegan.

Junk y Vegan on täysin vegaaninen ravintolaketju, jonka ensimmäinen toimipiste avattiin Helsingin keskustaan Sanomataloon toukokuussa 2021. Ravintola haluaa tarjota konstailematonta street foodia sekä tuoda vegaanisuuden helpommin löydettäväksi, lähestyttäväksi ja nautittavaksi.

Meillä vegaanin ei tarvitse enää olla se, joka tekee kompromisseja, meiltä löytyy suunmukainen vaihtoehto olipa ruokavalio mikä tahansa. Lausahdus: “En saata uskoa, että tämä on vegaanista!” on hunajaa (agavesiirappia) korvillemme!

Kyse ei kuitenkaan ole vain ruoasta, vaan myös ilmastosta, ruokakulttuurista ja niistä välttämättömistä muutoksista, joita meidän on tehtävä pelastaaksemme rakas maapallomme. Me haluamme olla etulinjassa tuomassa tätä muutosta ja tekemässä sen helpoksi. Planeettaa ei ole koskaan voinut pelastaa näin herkullisesti!

Postikuja 2, Helsinki | Varaa pöytä

2. Kuori

Ravintola Kuoren seitanlankku. Kuva: Nora Niemispelto.

Tarjoamme tuoretta, innovatiivista kasvisruokaa tunnelmallisessa miljöössä. Olemme luoneet 60-luvun kivijalkaan vehreän keitaan, jossa on sopivassa suhteessa rosoa ja silmiä hivelevää kauneutta. 

Ravintolassamme on rento tunnelma, mutta ruokaan suhtaudumme asiaankuuluvalla hartaudella.
Haluamme että viihdyt vieraanamme ja nautit ruoasta, juomasta ja hyvistä fiiliksistä.

Hämeenkatu 8, Turku

3. Gopal

Kasvisravintola Gopal on toiminut Tampereen Tammelassa vuodesta 1997 lähtien. Ravintola tarjoilee monipuolista, intialaisittain maustettua kasvisruokaa, joka valmistetaan alusta asti itse tuoreista raaka-aineista. Tuoreita sämpylöitä leivotaan myös päivittäin.

Ilmarinkatu 16, Tampere

4. Kasvisravintola Brindavan

Kasvisravintola Brindavan tarjoaa iloista, terveellistä ja maukasta kasvisruokaa moneen makuun. Buffet-pöydästä löytyy päivittäin vaihtuvia lämpimiä kasvisruokia sekä salaatteja ja kastikkeita.

Kumpulantie 1, Helsinki

5. HOAX

HOAXin sapuskoissa tärkeintä on herkullisuus. Syöminen on ihanaa, joten me tahdomme tarjota herkkuja, jotka maistuvat ja näyttävät mahdollisimman täydelliseltä. Meidän menusta löytyy annoksia joka lähtöön, ja ne voi nautiskella yksin tai jakaa kivojen tyyppien kanssa.

HOAX on uudenlainen kohtaamispaikka kaupungin keskellä, rautatieasemalla sijaitsevan entisen Food Stationin tiloissa.

Ratapihankatu 39, Tampere | Varaa pöytä

6. Katriinan Kasvisravintola

Maija Silvennoinen aloitti Katriinan Kasvisravintolan tarinan vuonna 2004 huhtikuussa. Jo alusta alkaen oli selkeää, että ruokatuote olisi vegaaninen, puhtaista raaka-aineista ja käsityönä alusta alkaen valmistettua. Eli rakkaudella, ilman lisäaineita.

Kauppakatu 11, Jyväskylä

7. Kasvisravintola Karpalo

Karpalo on vuonna 2012 perustettu vegaaninen lounasravintola Kuusamon keskustassa. Maailman pohjoisin vegaaniravintola on toiminut nyt 10 vuoden ajan. Ravintolan toiminta perustuu ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin sekä huomioon otetaan kaikessa toiminnassa eettiset arvot.

Kitkantie 37, Kuusamo

8. Yes Yes Yes

Kuva: Yes Yes Yes.

Yes Yes Yes on eloisa ravintola ja baari, jossa ruoka nyt vaan sattuu olemaan vegetaarista. Ravintolan erikoisuus on tandooriuuni sekä pitkät baaritiskit, jotka toimivat loistavasti ruokailuun sekä raikkaiden cocktailien nautiskeluun. 

Yes Yes Yes sopii kaikille huolimatta siitä, onko kasvissyöjä vai ei. Ravintolan listalta löytyy varmasti yllätyksellisiä annoksia ihan jokaiselle ja maailman eri keittiöiden maut vievät täällä mukanaan. 

Iso Roobertinkatu 1, Helsinki

9. Kasvisravintola Zucchini

Kasvisravintola Zucchini on Helsingin vanhin vieläkin toiminnassa oleva kasvisravintola ja on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1993. Ravintola valmistaa alusta alkaen itsetehtynä laktovegetaarista kasvisruokaa ja tarjolla on myös leivonnaisia, kahvia, teetä sekä viinejä.

Fabianinkatu 4, Helsinki

10. Beans & More

Kuva: Beans & More.
Kuva: Beans & More.

Beans & More on rauhallinen ja ainutlaatuinen pieni kahvila kaupungin sydämessä! Tarjoamme luomukahvia, korkealaatuista teetä, vastapuristettuja mehuja ja smoothieita. Meillä on laaja valikoima kotitekoisia leivonnaisia, kuten kakkuja, keksejä, raakakakkuja ja muita raakaherkkuja.

Ruokalista on täynnä runsasta vegaanista sielun ruokaa! Keittiöstä löytyy myös arkipäivän lounaserikoisuuksia ja koko päivän on tarjolla aamiaismenu!

Asemakatu 11, Jyväskylä

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

 1. Silvoplee, Helsinki
 2. Levant
 3. Yes Yes Yes, Helsinki
 4. Gopal, Tampere
 5. Kuori, Turku
 6. Roots Kitchen, Turku
 7. Anne’s Vege, Espoo
 8. Katriinan Kasvisravintola, Jyväskylä
 9. Hügge, Turku
 10. Veg Point, Pori

Vuoden 2021 äänestystulos: 

 1. Silvoplee, Helsinki
 2. Yes yes yes, Helsinki
 3. Frantsilan kehäkukka, Hämeenkyrö
 4. Gopal, Tampere
 5. Anne’s Vege, Espoo
 6. Kuori, Turku
 7. Hügge, Turku
 8. Pöllöwaari,  Jyväskylä
 9. Fafas
 10. Kasvisravintola Katriina, Jyväskylä

Lue myös