d-md-none
Siirry pääsisältöön

Lounasherkkuja ja tunnelmallisia illallispaikkoja Helsingin ydinkeskustassa

Citycenter on nimensä mukaisesti keskellä kaupunkia. Se sijaitsee kätevästi kaikkien julkisten kulkuvälineiden keskittymässä Helsingin päärautatieasemaa vastapäätä. Uudistuneessa kauppakeskuksessa on tänä päivänä peräti 70 liikettä.

Loistavan sijaintinsa lisäksi Citycenter ilahduttaa monipuolisuudellaan. Samasta paikasta löytyy ostospaikkoja, lounasherkkuja ja tunnelmallisia illallisravintoloita moneen eri tilanteeseen.

Vaihtoehtoja riittää, oli ajatuksena sitten hengähtää hyvän ruoan parissa lounasaikaan, tai nauttia makuelämyksistä töiden jälkeen. Sopivaa tarjontaa löytyy myös heille, jotka haluavat illallistaa pitkän kaavan mukaisesti yksin, kaksin tai isommalla porukalla.

Runsaus tarkoittaa, että jokaiselle löytyy suosikkinsa. Tarjontaa on niin aasialaisten makujen, burgereiden, pizzojen kuin tacojen ystäville. Valittavana on myös kebabia, pokebowleja ja sushia.

Toisen kerroksen ravintolahubissa on useita trendikkäitä ravintoloita, joissa jokaisessa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa.

Jos mieli tekee aasialaista ruokaa, hyviä valintoja ovat thaimaalaisten katuruokien koti Bangkok 9, ramen-annoksistaan kuuluisa Momotoko, autenttisen kiinalaisen ruoan Biáng! sekä Fresman-ravintola pokeannoksineen.

Samasta paikasta löytyy ostospaikkoja, lounasherkkuja ja tunnelmallisia illallisravintoloita moneen eri tilanteeseen.

Burgerfaneja hemmottelee artesaaniburgereillaan Social Burger Joint.

Meksikolaisten makujen maailmaan kutsuu puolestaan Naked Taco. Ravintola on tunnettu muun muassa siitä, että kaikki siellä tarjottavat kastikkeet valmistetaan omassa keittiössä käsityönä.

Paljon ystäviä on Döner Harjun kebab-annoksilla, joista löytyy vaihtoehtoja myös kasvissyöjille. Kebab-makuihin luottaa myös turkkilais-välimerellinen Chilli Fast Food.

Sushin mielitekoon tuo helpotusta Sushi Bar & Wine, jonka listalta löytyy käsityösushin lisäksi laatuviinejä.

Päärautatieaseman suunnasta saapuva näkee tunnelmallisen Napule Pizzeria Napoletanan – herkullisten napolilaisten pizzojen tyyssijan.

Urbaani kauppakeskus on monelle jo tuttu lounaspaikka, jossa saa hetkeksi hengähtää kesken työpäivän. Citycenterin ravintolat ovat mainio valinta myös silloin, kun lounaalle istahdetaan osana ostos- tai kulttuuripäivää.

Ravintoloiden lounaslistat vaihtuvat, ja uusia makuja kannattaa tulla säännöllisesti testaamaan. Kaikista lounaspaikoista saa ruokaa myös mukaan.

Ydinkeskustassa sijaitseva Citycenter on moderni, urbaani viihtymisen paikka, mutta siellä voi aistia myös historian havinaa. Rakennus on ollut oleellinen osa Helsingin kaupunkikuvaa jo vuodesta 1967. 

Teksti: Tiina Örn

www.citycenter.fi

Citycenterin 3 ravintolaa esittelyssä

Sushibar+Wine

Sushibar+Wine -konseptin idea syntyi yksinkertaisesta oivalluksesta. Sushi ja skandinaavinen estetiikka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mutta silti ne ovat kuin luotuja toisilleen. Avioliiton sinetöi kolmas elementti: itsenäisten tuottajien valmistamat orgaaniset viinit. Kun näennäisesti keskenään erilaiset asiat yhdistettiin, syntyi jotain todella ainutlaatuista.

Kaikki tilaukset valmistetaan meillä tuoreista raaka-aineista ja alusta loppuun paikan päällä ravintoloissamme.

www.sushibarwine.com

Napule

Napule on uusi aito napolilainen pizzeria aivan Helsingin ytimessä Citycenterissä. Avokeittiössämme näet kuinka keittiömestarimme tiimeineen valmistaa pizzasi laadukkaista italialaisista raaka-aineista.

Ravintolamme sydän on upea Italiassa käsin tehty uunimme. Pizzauunimme on tehty napolilaisesta laavakivestä ja tiilistä käsin Napolissa. Uunissa pizzasi valmistuu avotulella korkeassa lämpötilassa vain reilussa minuutissa. Napolilaisen pizzan pohja on pehmeä, reunoista muhkea ja paksu.

Napulesta löydät niin A la carte -listamme makuelämykset, arkisin päivittäin vaihtuvan lounaslistan sekä italialaisia jälkiruokadrinkkejä, erikoiskahveja ja itse tehtyä tiramisua. 

www.napule.fi

Naked Taco

Uusi Naked Taco ravintola on avattu maaliskuussa 2022 Helsingin keskustaan. Urban, fresh, mex – kuten sloganimme kuuluu – tarkoittaa tuoretta, tervellistä meksikolaista ruokaa urbaanissa kaupunkiympäristössä. 

Haluamme tarjota viihtyisän ravintolaelämyksen aivan Helsingin keskustassa, tulitpa sitten syömään tai vaikka vaan pistäytymään drinkillä. Upeista isoista ikkunoista on mukava seurata keskustan vilinää. Valmistamme ruokaa laadukkaista raaka-aineista keittiössämme päivittäin käsityönä. Salsat ja guacamole valmistetaan tuoreista kasviksista. 

www.nakedtaco.fi

Lue myös